Una dintre cele frumoase materii prime naturale folosita la fabricarea veselei de unica folosinta este frunza de palmier.
Procesul tehnologic incepe cu colectarea frunzelor de palmier Adaka (Areca) - se folosesc doar frunzele cazute natural. Dupa aceea acestea sunt spalate si apoi uscate. Pentru a obtine diferitele forme specifice produselor de unica folosinta frunzele sunt presate la temperaturi inalte.
Caracteristicile de baza ale farfuriilor biodegradabile din frunze de palmier sunt:
- au un aspect natural, fiecare produs avand aceeasi forma, dar culori si texturi diferite;
- sunt fara miros si foarte rezistente la apa;
- se pot folosi pentru incalzirea mancarurilor atat in cuptoare normale cat si in cuptoare cu microunde;
- sunt compostabile.
O farfurie de unica folosinta are forma patrata cu laturile de 25,5 cm si o inaltime de aproximativ 1,5 cm. Se livreaza in seturi de cate 25 de bucati, infoliate.
Datorita caracteristicilor spectaculoase recomandam folosirea acestor produse pentru catering, la evenimente premium si in fast-food sau restaurante moderne, minimaliste focusate pe protectia mediului.